Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsmåkakor

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Tänk på att de bränns vid lätt när man gräddar dem så håll koll på dem...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop mjöl, salt, socker, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kom i margarinet och blanda ihop det med fingrarna tills det "smulare" Blanda i den hackade chokladen och blanda i ägget tills det blir en fast massa. Fördel degen upp i två 2 liters fryspåser och rulla degen tills den är helt rund. Kom degen i frysen ungefär 30 min.
  2. Sätt på ugnen på 150°C Lägg bakplåtspapper på en plåt. Skär degen i ungefär 1 cm tjocklek och lägg skivorna på plåtten med lite mellanrum. Grädda kakorna i ungefär 20 min i mitten av ugnen. Kakorna är klara när de lossnar ifrån plåten, låt kakorna svallna på ett galler.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • annis70 7 maj 2010

    Hur mycket av den hackade chokladen ska det vara? Tacksam för svar :))

  • Pinkyandbrain 7 maj 2010

    Ungefär 100 g men man kan ta mer :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.