Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plättar 'au naturell'

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Istället för blinier, kan ätas söta till dessert eller som förrätt med löjrom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöret, vetemjölet och vatten kokas i en rostfri kastrull under det att man ivrigt rör om med en träsked tills smeten släpper från kastrullen. De 6 äggulorna röres i en och en. Äggvitorna och grädden vispas hårt, vänd ned dem i smeten så att den blir lätt och luftig.
  2. Grädda i plättlagg till ganska tjocka plättar, MEN BARA PÅ EN SIDA. Plättarna läggs på en bakplåt två och två med de ogräddade sidorna mot varann.
  3. Då plättarna skall serveras sätts de in i 225 graders värme i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. De blir som små suffléer.
  4. Om du skall servera dem som desert pudra med florsocker och servera bär eller sylt till.
  5. Om plättarna skall serveras till förrätt, naturligtvis inget socker. Välj bland, Kaviargrädde, Löjrom med hackad rödlök och gräddfil (créme fraiche), ansjovisrör etc.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.