En underbart god plankstek, som inte är så farligt dyr med fläskfilé. Vill man lyxa till det använder man oxfilé istället.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Jag ger 5 p gott gott.
ska testa detta ikväll
Det både ser ut och låter jättegott. Men vart köper man sådana plankor? Kan man använda något annat är sådana plankor fast att det ändå blir den kännslan?
Plankor finns att köpa på Clas Ohlson
ett litet tips, rör ned två äggulor i moset, så får man en mycket finare färg på detsamma
Ser sjukt gott ut!! :D:D
Precis testat, lättlagat och himla gott.
Provade i helgen, det blev väldigt lyckat, så tack för receptet. Vet inte vad som menas med avbränd planka, så jag la dem i ugnen ca 30 min innan jag lade på ingredienserna, hoppas att jag gjorde rätt. PS! 4 stjärnor beror på min oerfarenhet och inte på receptet.
Med avbränd planka menas att man oljar in plankan med matolja och bränner av den i ugnen på hög värme, ta sedan ut plankan och häll av överflödig olja. Olja in plankan igen och lägg på maten och in i ugnen. Så gör vi i alla fall =) Har du helt nya plankor så får du upprepa oljandet och avbrännandet 2-3 ggr efter varann, tills plankorna blivit brända =) Kul att det smakade bra i alla fall, och tack för kommentaren (och alla andra kommentarer också) =) Marina
Vilket träslag ska plankan vara gjord av . J Fögli
Gjorde plankstek i helgen och det är riktigt riktigt gott.
Jodell; Plankorna vi har är gjorda av ek och vi köpte dom på Clas Ohlson. Marina
om ni satsar på en egen bearnaisesås och finare upplägg blir det perfekt :)
är inte hela iden med en "plankstek" att du ska steka köttet halvklart sedan får de åka med in i ungen och ta åt sig smak av plankan och bli färdig stekt inne i ungen?
Anders, det är väl en smaksak, men man kan nog absolut göra så som du föreslog :)
ska testa den på lördag
HELT i min smak familjenlundin! Till "anders" kan jag säga: Plankan är till för att hålla maten varm, samtidigt som den bli fint serverad. Det där med "smaken av plankan" äger rum i ett helt annat sammanhang. Varianter är väl ändå till för var-och-en´s smak? Gott jobb familjenlundin!
Låter fantastiskt gott. Provar redan ikväll.
Mmmmm mycket gott!!!! Kan oxå ha rödvinssås till.
Verkar enkelt och gott, och både upplägget och pulversåsen duger alldekes gott och väl.
Fast vi använde färdig bea...rydbergs, men det spelar ingen roll om man köper färdig, pulver eller om man gör egen bea, det blir gott i alla fall :)
Wow, ska absolut testa att göra egen plankstek! Tack för tipset!
Ser jättegott ut! Ska testa detta ikväll :)