Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Platt bröd med flingsalt (Focaccia)

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta brödet bakas nästan varje helg hemma. Man behöver inget smör eller pålägg. Hos oss skär vi det i smala bitar och äter det som det är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ned jästen i en bunke, strö över den första mängden salt och tillsätt honungen. Häll på vattnet och rör ut jästen. Låt blandningen stå i cirka 10 minuter om det finns tid till det.
  2. Häll i första mängden olja. Arbeta in mjölet och knåda degen smidig i bunken. Täck över och jäs degen i cirka 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 250°. Knåda degen. Kavla ut till en stor fyrkant och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla degkakan med olja och strö över flingsalt. Jäs i 15 minuter.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna under bakduk.
  6. Brödet är bäst samma dag det bakas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.