Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pljeskavica är en pannbiffrätt från Serbien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader Hacka lök och feferoni. Blötlägg brödet i vattnet och krama ur det sedan. Blanda färs, bröd, lök, feferoni, Vegeta, salt och peppar i en bunke Låt det dra minst ett par timmar, helst under natten.
  2. Forma och platta sedan ut så "biffarna" blir ganska tunna. Bryn dessa först på bägge sidor i lite matfett och olja i en stekpanna så att de får en fin färg. Lägg all pljeskavica i en långpanna med lite margarin i.
  3. Täck med ugnsfolie som du sticker ett par hål i. Häll i lite vatten 1-2 gånger under stektiden. Ställ i ugnen mellan 30-40 minuter. Kom ihåg att vända dem emellanåt.
  4. Serveras med: Pommes Duchesse Pommes Frites Ajvar relish Rå tärnad gul lök Gräddfil

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Luzmilavrebac 20 januari 2013

    Hur många grader i ugnen? låter supergott, ska testa :)

  • Luzmilavrebac 20 januari 2013

    Oj såg det nu, sorry! tack ändå hehe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.