- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Pljeskavica är en pannbiffrätt från Serbien.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
Hacka lök och feferoni. Blötlägg brödet i vattnet och krama ur det sedan. Blanda färs, bröd, lök, feferoni, Vegeta, salt och peppar i en bunke Låt det dra minst ett par timmar, helst under natten.
- Forma och platta sedan ut så "biffarna" blir ganska tunna. Bryn dessa först på bägge sidor i lite matfett och olja i en stekpanna så att de får en fin färg. Lägg all pljeskavica i en långpanna med lite margarin i.
- Täck med ugnsfolie som du sticker ett par hål i. Häll i lite vatten 1-2 gånger under stektiden. Ställ i ugnen mellan 30-40 minuter. Kom ihåg att vända dem emellanåt.
- Serveras med:
Pommes Duchesse
Pommes Frites
Ajvar relish
Rå tärnad gul lök
Gräddfil
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur många grader i ugnen? låter supergott, ska testa :)
Oj såg det nu, sorry! tack ändå hehe