Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon- och äpplemarmelad

 
Skriv ut

Passa på och gör din egen marmelad nu när det finns så mycket fina äpplen och plommon. Du kan byta plommonen mot björnbär eller blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär i bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Sjud med vattnet under lock i 10 minuter.
  2. Tillsätt syltsockret och koka ytterligare 2 minuter. Ta av grytan och skumma.
  3. Häll marmeladen på rena, varma burkar. Förslut och förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.