Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon glöggkompott - kräm

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Plommonkompott - kräm kan jag inte vara utan till jul. Har gjort en egen variant där jag använder glöggen som blir över i kompotten ( istället för socker ). Hoppas det smakar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda plommon, 3 dl vatten, glöggen och nescafét och låt småkoka i 15 minuter. Blanda potatismjölet med det kalla vattnet till avredningen.
  2. Drag kastrullen från spisen och vispa ner potatismjöl-vattenblandningen.
  3. Låt kompotten få ett snabbt uppkok. Bara fram och tillbaka annars blir kompotten seg.
  4. Häll upp i serveringsskål och sockra lite på ytan.
  5. Servera med vispgrädde och lite kakoa pudrat på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.