Kör havregryn, mjöl, socker och kallt smör i tärningar till smulor i matberedare.
Tillsätt det kalla vattnet, så mycket att degen går ihop. Kavla ut degen mellan ark av plastfolie och klä en pajform, ca 22 cm i diameter. Gör kanten på pajen ganska låg.
Ställ in den i kylen eller frysen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Pricka pajbotten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 15 minuter. Höj sedan ugnsvärmen till 225 grader. Vispa ihop en äggstanning av äggulor, vispgrädde och socker samt rivet citronskal.
Dela plommonen och ta bort kärnan. Skär i kvartar om plommonen är stora. Doppa köttsidan i socker om de känns mycket syrliga.
Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet och lägg i tätt med plommon. Lägg några vackra stjärnanis som extra smakgivare och prydnad mellan plommonen.
Grädda pajen i 20–25 minuter. Strö florsocker över när den svalnat.