Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon i havreskal

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbart

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör havregryn, mjöl, socker och kallt smör i tärningar till smulor i matberedare.
  2. Tillsätt det kalla vattnet, så mycket att degen går ihop. Kavla ut degen mellan ark av plastfolie och klä en pajform, ca 22 cm i diameter. Gör kanten på pajen ganska låg.
  3. Ställ in den i kylen eller frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pricka pajbotten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 15 minuter. Höj sedan ugnsvärmen till 225 grader. Vispa ihop en äggstanning av äggulor, vispgrädde och socker samt rivet citronskal.
  4. Dela plommonen och ta bort kärnan. Skär i kvartar om plommonen är stora. Doppa köttsidan i socker om de känns mycket syrliga.
  5. Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet och lägg i tätt med plommon. Lägg några vackra stjärnanis som extra smakgivare och prydnad mellan plommonen.
  6. Grädda pajen i 20–25 minuter. Strö florsocker över när den svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.