Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon och hallon muffins

 
Plommon och hallon muffins Plommon och hallon muffins
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Supergoda, lätt och enkla muffins :) Superbra kombination av plommon och hallon!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Förbered en sådan plåt "form" med 12 muffinsformar i, lägg en pappersform i varje.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. I en annan bunke, vispa smör och socker, med en elvisp ca 1 minut. Vispa ned äggen, ett i taget, och blanda i mjölken. Rör ned äggsmeten i bunken med mjölblandningen och fördela 2/3 av denna smet i muffinsformarna.
  3. Blanda de urkärnade körsbären med socker och maizena och fördela hälften av dem i formarna med hjälp av en sked, tryck gärna ner dom lite. Blanda resten med den resterande smeten och häll överst i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen 25-35 minuter. Lyft ur formen och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.