Kardemumma är en smak som gör sig fint till plommon. En maffig, lättbakad bulle som passar fint till söndagskaffet en septemberhelg.
Instruktioner
- Smält smöret och häll i mjölken i det smälta smöret så det blir en ljummen degvätska. Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan.
- Blanda i salt, socker och kardemumma och tillsätt nästan allt mjöl.
- Arbeta degen och tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt den sedan jäsa i 1 timme.
- Häll den jästa degen i en form täckt med bakplåts-papper.
- Blanda till fyllningen, rör samman smör, råsocker och kardemumma.
- Dela varje plommon på mitten och tag ut kärnan.
- Klicka ut och tryck ner fyllningen i kakan. Tryck ner en plommonbit i varje fyllningshål. Strö över den flagade mandeln.
- Grädda i på 175 grader i cirka 30 minuter.
- Låt kakan svalna. Rör ihop vatten och florsocker till en trögflytande glasyr och ringla den över kakan.
Publicerat den
30 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar