Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonchutney med ingefära och citron

(2 kommentarer)  
Skriv ut

God sötsyrlig chutney som verkligen gifter sig i munnen. Härligt frisk av citron och söt av plommon. Ska bli riktigt skoj att laga något med denna.. En fröjd för smakkörtlarna är det i alla fall!

Ingredienser

Instruktioner

Skär plommonen i kvartar. Riv skalet av citronen och pressa ut saften. Skala och riv ingefäran. Skala och pressa vitlöken. Hacka löken fint. Blanda och häll i en kastrull. Slå över vinäger och blanda ner socker. Låt koka ca 1 timme. Det blir rätt mkt vätska när både frukten, citronsaften och vinägern börjar koka. Så ha inte lock på så lite kan ånga bort. När det kallnat, dra av från plattan och låt svalna kort. Häll sedan i rena glasburkar och låt svalna innan du sätter på lock och ställer in i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • liab 19 september 2009

    Är ingen chutney-fantast men denna var god. Fast jag minskade mängden vinäger ganska mycket.

  • Roggan 22 september 2012

    Jättegott! Tillsatte dock lite mer socker. Tror chutnyn kan vara god att glacera revbensspjäll med. Får nog göra mer imorgon för det här lär inte räcka länge...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.