Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonclafoutis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna krämiga franska efterrätt slutar aldrig att förföra. Här bakar vi den med plommon och mandelmjöl

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Mal eller mixa mandel till mjöl. Blanda den sedan med vetemjöl och socker.
  3. Tillsätt äggen, äggulorna och grädden. Rör blandningen tills den är slät.
  4. Smörj 8 ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Skär plommonen i små bitar och lägg dem i formen. Häll över smeten.
  5. Grädda i 15– 20 minuter. beroende på vilken form som används. Pudra över lite florsocker innan servering. Kakan är godast ljummen.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nikolx 5 augusti 2012

    jättelätta och väldigt goda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.