Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonglazade revben med äppelchutney

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbara smaker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg revbenen på en plåt med benen nedåt. Salta och peppra på båda sidorna. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och stek köttet i ca 1-1 1/2 timme. Pensla köttet med plommonglazen under hela stekningen.
  3. Glaze: Koka upp plommonen med rödvinet, honungen, citronsaften och citronskalet. Låt det koka i ca 10 minuter och mixa det sedan till en slät puré.
  4. Har man ingen mixer går det bra att finhacka plommonen innan man kokar dem och sedan vispa sönder dem med en ballongvisp.
  5. Chutney: Skala och skär äpplena i mindre bitar (utan kärnhus). Skala löken och skär den i tunna skivor. Smält sockret i en kastrull tills det blir som en ljus karamell. Häll på vinägern, lägg i äpplena, löken och häll i citronsaften och låt det koka under lock tills det blir en grov kompott. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i russinen alldeles innan serveringen så att dom bli lite mjuka.
  6. Servera revbenen med chutneyn och t ex bakad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.