Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonjärpar med gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riktigt mumsigt ihop med gräddsåsen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta färsen med salt. Låt ströbrödet svälla i mjölken 10 minuter innan blandningen arbetas in i färsen. Tillsätt peppar, lök och ägg. Bred ut färsen på en vattensköljd skärbräda och skär den i ca 12 rutor.
  2. Lägg ett plommon på varje ruta och rulla ihop. Forma till avlånga bullar. Bryn bullarna i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta tillsammans med resten av katrinplommonen. Slå på lite buljong och låt dem puttra ca 10 minuter, eller tills de är genomstekta. Spara skyn och red den med ett par msk vetemjöl utrörda i 1 dl grdde. Smaka av såsen med lite soja.
  3. Kokta grönsaker, äppelmos och kokt potatis är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.