Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonmarmelad med ingefära

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Gott att ha på mackan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela plommonen och kärna ur dem. Skala och finhacka ingefäran. Lägg plommon och ingefära i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter tills plommonen kokat sönder.
  2. Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2–3 minuter. Skumma noga. Tag av kastrullen och låt stå en stund. Rör om då och då. Häll upp på rena burkar.
  3. Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.