Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonmuffins med vit chokladfrosting

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Muffins med gräddfil i smeten som gör dem extra saftiga. Mynta och vit choklad i frostingen smälter dessa muffins i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 195 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt äggen, ett i taget, gräddfil, de torra ingredienserna och finhackade plommon.
  3. Klicka ner smeten i muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
  4. Frosting: Blanda den smälta chokladen med finhackade myntablad och färskost. Spara några myntablad att garnera med.
  5. Spritsa eller bred ut frostingen på varje muffins och toppa med ett myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.