Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ljuvlig paj med god fyllning. En njutning som kan bakas hela vintern!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl, socker, salt, ägg och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som är ca 24 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Bred plommonmarmelad på pajskalet. Vispa samman créme fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och kanel. Häll i pajskalet. Dela och kärna ur plommonen och lägg dem i fyllningen.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt pajen svalna något och servera den med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.