Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Så underbart fyllig med crème fraiche!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda degen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda den i 225° i 10 minuter.
  2. Sänk ugnsvärmen till 175°. Dela plommonen och ta bort kärnan. Skär frukten i tunna klyftor. Vispa resten av ingredienserna till fyllningen till en slät sås. Lägg plommonen i pajformen, slå över smeten. Täck formen med aluminiumfolie och grädda pajen i 35 minuter, ta av foliet och grädda ytterligare 10 minuter.
  3. Servera pajen ljummen med vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.