Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Plommonen kan bytas ut mot äpplen eller päron.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en stor kastrull. Rör i mjöl,socker och havregryn och blanda ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och grädda i 10 minuter. Riv mandelmassa på grova sidan av rivjärnet.Dela plommonen i halvor och ta bort kärnan. Blanda mandelmassa, ägg och yoghurt till en jämn smet och häll i pajskalet. Lägg i plommonhalvorna med kupiga sidan upp och strö på mandelspån. Grädda i 30 min i 200 º. Servera med grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • umbra55 16 augusti 2009

    Fantastiskt gott! Syrligt o fräscht trots sötman i mandelmassan. Rekommenderas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.