Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj

 
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Riktigt god paj att bjuda på om du har plommon hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Häll över jästen och låt det lösa sig. Blanda i salt, socker och mjöl. Låt den jäsa ca 30 minuter.
  2. Dela under tiden plommonen och ta ur kärnorna. Kavla eller tryck ut degen på en smord eller bakplåtsklädd plåt. Täck degen med plommonhalvor (köttsidan upp). Spara ett par cm runt om. Låt jäsa tills kanten ser jäst ut.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Smula samman smör, idealmjöl och socker till en grynig massa. Strö över plommonen. Sätt plåten i nedre delen av ugnen(men inte längst ner). Grädda ca 15-20 minuter eller tills kanten är lagom brun. Lyft och kolla att den är gräddad under.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.