En paj med frasig botten, god kokos och saftiga och söta plommon.
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 23x23 cm. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Nagga bottnen och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Rör ihop kokos, äggvita och 2 msk socker. Halvera och kärna ur plommonen, skär dem i klyftor. Bred ut kokossmeten på bottnen och lägg på plommonen. Strö över 1 dl socker.
- Grädda pajen mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 30 minuter. Låt pajen svalna och strö över kokosflingor.
- Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Publicerat den
6 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar