Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk Plommonsås

 
  • Serverar: 10-20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kinesisk plommonsås, är en pikant sås till stekt eller grillat kött eller till stekt tofu bland annat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ala ingredienser ska läggas i en gryta. Dela plommonen i smådelar med sax. Finhacka eller pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran på den fina sidan av rivjärnet. Finhacka rödlöken. Tillsätt även chili flingor, honung, sojasåsen och vattnet.
  2. Koka ett par minuter, och mixa såsen så den blir slät. Tillsätt mer vatten om det behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.