Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonspäckad lammstek i lergryta

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En enkel och god rätt som sköter sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i blöt i 20 minuter. Putsa lammsteken. Lägg katrinplommonen i steken och bind ihop den. Gnid in steken med salt och peppar.
  2. Skala och kapa ner morötterna i 3cm stora delar som du sen klyver. Lägg dessa i botten på grytan. Lägg steken ovanpå och slå på Guinnessen. Ställ in i kall ugn och sätt den på 250 grader. Låt den stå där i 2 timmar.
  3. När den är färdig så tar du 3-4 dl av skyn från grytan och 1 dl grädde eller mjölk till en sås som du smakar av med salt och peppar. Serveras med råstekta potatis eller pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.