Klassisk och hederlig mat. Gör gärna lite extra. Den är nästan ännu godare dagen efter...
Instruktioner
- Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Halvera plommonen och stoppa in dem i hålen. Salta, peppra och strö över ingefäran.
- Stick in en termometer i den tjockaste delen av karrén. Lägg i en ugnsfast form och sätt in den i nedre delen av ugnen på 175 grader.
- Stek tills termometern visar 83-85 grader. Det tar cirka 1 1/2-2 timmar. Låt äpplena steka med den sista halvtimmen. Skär ett kryss i dem och lägg dem runt steken.
- Ta ut steken och låt den vila i cirka 10 minuter. Linda eventuellt in den lätt i foliepapper.
- Vispa ur formen med vattnet och mät upp skyn. Lägg den i en kastrull. Tillsätt en buljongtärning och låt koka upp under vispning.
- Rör ut mjölet i lite vatten. Vispa ner redningen och låt koka i 2-3 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
- Skär steken i skivor och servera med sås, kokt potatis, äpplen och äppelmos, gelé
Publicerat den
30 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
WOW ! Detta var gott. Vilken syrlig sås. Tusen Tack för receptet. 5-poängare.
Underbart gott!