Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ploppkakor

(12 kommentarer)  
Skriv ut

Du kan använda vilken choklad du vill egentligen. låt fantasin flöda. ca 24 st

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg. låt degen stå i kyl ca 30 minuter ( jag brukar låta den stå i en kvart) sätt ugnen på 200 C. gör 24 små bollar av degen. lägg bollarna en i varje folieform. dela dumlekolorna/ploppen så de blir halvor. (Gäller ej marabou choklad då dom redan är i bra storlek). tryck ner halvorna, en i varje degboll. Grädda mitt i ugnen i 10 min. ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit noblesse på varje kaka. (DIREKT! så de inte kallnar) Chokladen ska smälta ut över kakan. ställ in kakorna i kylen/ frysen så chokladen stelnar ordentligt!

Kommentarer (12)

  • dennisochjag 15 september 2009

    gåttgottigottgott

  • caroliine92 30 september 2009

    jag har bara testat med dumle i och de är riktigt gott! Kanske ska testa med plopp i nästa gång då.

  • sylten5a 5 februari 2011

    Jag älskar godiskakor supergott. Majsan

  • [email protected] 15 april 2011

    kärt barn har många namn dom e jättegoda i alla recept

  • trialin 16 april 2011

    Goda..... Tog dumlekolor och vanlig tunn påläggschoklad ovanpå. Helt ok, 4 i betyg

  • [email protected] 17 april 2011

    Jätte goda och snygga kakor! Jag tryckte ner en center i varje kaka. Linnea

  • Mammaemelie 19 april 2011

    Ska helt klart gör dom nästa gång ! :D Har gjort dumle kakor massa me gånger o dom har varit poppis , såå vi får se :D Tack för receptet =)

  • kiingen5 28 april 2011

    Kanongoda :)

  • lampan90 1 juni 2011

    Alltså! Denna kaka är bland den godaste jag ätit i hela mitt liv.. MÅSTE GÖRA OM DEN!! Gjorde med plopp suppppper gott med lite segt i mitten. :) Tack för receptet!

  • mysan48 13 december 2011

    Oj,så goda. Kan ju inte låta dom vara. :)

  • boklunden 5 september 2012

    Mycket goda kakor! Gjorde en sats innan i sommar som gubben och jag har ätit upp. Gör dubbel sats idag för att ta med att bjuda mina arbetskamrater på imorgon. Receptet rekomenderas varmt.

  • okari 14 maj 2013

    Dom här kakorna ska jag göra till helgen , låter jättegoda. Trevlig Pingst.Kram Mona

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.