Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pocherad laxsida med sås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det smälter i munnen sa min man och femåringen kallade den mums-mums, så jag tror nog de gillade den. Använd gärna receptet "Pastasallad med lax" om du får rester över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll den pressade citronsaften över laxen. Salta och peppra. Lägg sedan laxsidan i en ugnssäker form.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet i en kastrull. Tillsätt vin och buljong och låt koka upp. Häll den kokande fonden över laxen. Täck med aluminiumfolie till tillaga i 175 grader, ca 20 min. Ta upp laxen ur fonden och låt den kallna.
  3. Häll fonden i en kastrull och låt den koka ihop tills cirka hälften återstår. Vispa sedan i 1 dl crème fraiche och smaka av med salt och lite kajennpeppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bikbok 11 september 2009

    Låter väldigt gott, tack för flera fina recept :)

  • Ouzo58 21 april 2010

    Tack för receptet ..Har gjort denna idag. Helt underbart gott o jättegodsås fast jag använde lätt créme fraishe o redde sås lite i stället

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.