Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pocherade ägg

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Pocherade ägg kan med fördel användas i till sallader eller olika förrätter

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet med salt och ättika. Sänk värmen så vattnet sjuder. Knäck ett ägg i en kopp Låt ägget försiktigt glida ned i vattnet från koppen. pochera endast 3-4 ägg åt gången. Låt äggen sjuda sakta i ca 3minuter. Lyft försiktigt upp ägget med hålslev och känn lätt på ägget att gulan känns lagom hård. Lägg över ägget i en bunke med kallt vatten Överblivet 'skägg' kan skäras bort. Förvara äggen i kallt vatten i kyl fram till serveringen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.