Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pocherade pilgrimsmusslor med söt dilldressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Utsökt förrätt till en fiskmiddag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg pilgrimsmusslorna i en låg skål. Blanda limeskal och -saft, vin, salladslök, salt, peppar och socker i en skål. Häll blandningen över musslorna och vänd så att de blir väl täckta.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Lyft upp pilgrimsmusslorna ur limemarinaden med en hålslev och lägg dem i stekpannan.
  3. Spara limemarinaden. Stek pilgrimsmusslorna i 2 minuter på varje sida eller tills de är nästan möra.
  4. Rör ned limemarinad och hackad dill i stekpannan. Koka upp och koka på hög värme i 8 minuter eller tills såsen reducerats.
  5. Häll upp i små soppskålar och garnera med dillkvistar och limeskivor och servera med detsamma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.