Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pocherat lantägg med kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Från Timells skärgårdskök av Melker Andersson

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa svampen. Stek svampen i en stekpanna med smöret och hackad lök. Salta och peppra.
  2. Knäck äggen i en bunke med ättika och 1 msk vatten, låt stå i ca 5 min så att ”äggen sätter sig
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta och ”vispa” vattnet med en träslev. Häll i äggen ett i taget, se till att vattnet sjuder, ej kokar! Pochera ägget i ca 2-3 min. Ta upp ägget med en hålslev och servera med nystekta kantareller. Strö över gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.