Baka ditt eget polarbröd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275º.
- Värm vattnet till 37º och tillsätt det rumsvarma margarinet i klickar. Smula sönder jästen i degbunken. Tillsätt degvätska, sirap, salt och rågsikt. Spara 1 dl av mjölet till utbakningen. Arbeta degen slät och strö över lite mjöl. Täck degen och låt jäsa i ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar och forma till längder. Skär varje längd i 10 bitar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter.Nagga kakorna eller kavla med kruskavel. Låt jäsa på bakbordet i ca 10 minuter. Baka ut bröden i omgångar.
- Sätt in en plåt i ugnen och hetta upp den . Lägg 3 brödkakor åt gången på het osmord plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 3 minuter.
- Ta av bröden och lägg snabbt på nästa omgång bröd på den heta plåten. Låt kakorna svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
20 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar