Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polarbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Baka ditt eget polarbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275º.
  2. Värm vattnet till 37º och tillsätt det rumsvarma margarinet i klickar. Smula sönder jästen i degbunken. Tillsätt degvätska, sirap, salt och rågsikt. Spara 1 dl av mjölet till utbakningen. Arbeta degen slät och strö över lite mjöl. Täck degen och låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar och forma till längder. Skär varje längd i 10 bitar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter.Nagga kakorna eller kavla med kruskavel. Låt jäsa på bakbordet i ca 10 minuter. Baka ut bröden i omgångar.
  4. Sätt in en plåt i ugnen och hetta upp den . Lägg 3 brödkakor åt gången på het osmord plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 3 minuter.
  5. Ta av bröden och lägg snabbt på nästa omgång bröd på den heta plåten. Låt kakorna svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.