Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polenta med salami, lök och ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Polenta med härligt mycket ost, salami och lök i en skön och väldigt god blandning. Denna rätt måste ni pröva!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Skiva salamin och skär den i små bitar. Skär osten i små tärningar.
  2. Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med olivoljan. Tillsätt löken och låt den steka långsamt, tills den mjuknat, utan att den får färg. Lägg sedan i salamibitarna och låt dem fräsa tillsammans med löken ca 1 minut. Ställ kastrullen åt sidan.
  3. Koka upp 7½ dl lättsaltat vatten i en kastrull. Rör ner polentagrynen lite i taget i kastrullen med det kokande lättsaltade vattnet. Sänk värmen och låt koka på svag värme under omrörning 5-10 minuter, enligt förpackningens anvisning.
  4. Rör ner finhackad persilja, parmesanost, olivolja och peppar i kastrullen. Smaka av med salt. Tillsätt sedan osttärningar, salamisås och resten av smöret i den heta polentan. Blanda snabbt och noga.
  5. Strö över riven parmesanost och servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.