Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polenta och dinkelbröd

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett väldigt lyckat expriment när jag inte hittade något recept med polenta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. jag kör assistent men det går säkert bra med elvisp. Häll i vatten, salt, sirap och olja. Blanda tills jästen löst sig.
  2. Häll i polenta, solroskärnor och mjöl. Blanda till en smidig deg. Låt jäsa 30 min.
  3. Tag upp och knåda degen lätt. Dela i 2 delar. Smörj 2 brödformar med olja.
  4. Lägg degen i fomarna tryck till så det blir jämt. Låt jäsa 20 min.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen visar 97 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.