Go vego! Milt och gott med polenta och röda linser. Chiafrön ger vinägretten en lite simmig konsistens.
Instruktioner
- Koka linserna och polentan i dubbel mängd vatten i en vid gryta. Rör hela tiden i grytan för att undvika att det bränner fast i botten. Koka tills de röda linserna har mosats sönder. Tillsätt kokande vatten allteftersom.
- Tillsätt hackad vitlök, citronskal och den torkade timjanen. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp blandningen i en smord ugnsform. Ställ den att "sätta sig" ca 30 minuter, då den är ganska lös.
- Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
- Skär broccoli, lök och kål i bitar. Fräs tillsammans i olja i en stor stekpanna. tills det fått lite färg. Toppa puddingen med de frästa grönsakerna och grädda den mitt i ugnen i 10 minuter.
- Häll av vattnet från chiafröna genom en finmaskig sil. Tillsätt finhackad schalottenlök, äpplcidervinäger och olja under vispning. Smaka av med salt och peppar.
- Servera puddingen nygräddad med vinägretten vid sidan om.
Publicerat den
19 januari 2015
Skriv kommentar