Polka cheesecake

En super god och annorlunda cheesecake.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: cheesecake
Polka cheesecake
Källa: Egentagen bild
Uppladdad av: Justsmiile
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Botten:
200 g digestivekex
100 g smält smör

Smeten:
600 g philadelphiaost
2½ dl kesella/cremé fraiche
1 dl strösocker
1 dl maizena
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl grädde
200 g vitchoklad
75 g polkagrisar
Röd karamellfärg

Betyg (8 röster)
Visningar:
35152
Sparat:
963

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint och blanda dem med smöret. Tryck ut kexblandningen i botten på en springform. Klä gärna formen med aluminiumfolie innan gräddning. Förgrädda botten ca 10 minuter och låt den svalna.

Vispa osten och kesellan krämigt i en bunke. Blanda sedan i socker, vaniljsocker och maizena. Rör därefter ner äggen, ett i taget och sist grädden.

Smält chokladen och blanda den sedan med smeten. Häll 3/4 av ostsmeten i formen. Blanda den resterande fjärdedelen med krossade polkagrisar och röd karamellfärg till önskad nyans. Ringla den rosa smeten över den vita i formen och marmorera med hjälp av en gaffel.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Täck med folie så att den inte blir för mörk på ovansidan.
Ta ut och låt svalna. Förvara gärna cheesecaken i kylen ett dygn innan den serveras så att den får mogna ordentligt.

Innan serveringen så gjorde jag även en liten sats vit choklad ganache, på 100 gr vit choklad som jag smälte i 1 dl grädde, som jag bredde över kakan.

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
över 2 månader
av grill
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Alsing
över 2 månader
av grill
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT