Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polka cheesecake

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En super god och annorlunda cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint och blanda dem med smöret. Tryck ut kexblandningen i botten på en springform. Klä gärna formen med aluminiumfolie innan gräddning. Förgrädda botten ca 10 minuter och låt den svalna.
  2. Vispa osten och kesellan krämigt i en bunke. Blanda sedan i socker, vaniljsocker och maizena. Rör därefter ner äggen, ett i taget och sist grädden.
  3. Smält chokladen och blanda den sedan med smeten. Häll 3/4 av ostsmeten i formen. Blanda den resterande fjärdedelen med krossade polkagrisar och röd karamellfärg till önskad nyans. Ringla den rosa smeten över den vita i formen och marmorera med hjälp av en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Täck med folie så att den inte blir för mörk på ovansidan. Ta ut och låt svalna. Förvara gärna cheesecaken i kylen ett dygn innan den serveras så att den får mogna ordentligt.
  4. Innan serveringen så gjorde jag även en liten sats vit choklad ganache, på 100 gr vit choklad som jag smälte i 1 dl grädde, som jag bredde över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tinkerbelle 19 juli 2011

    Kul att du gillar mitt recept men hänvisa gärna till att det är mitt recept, särsklit som du kopierat allt rakt av. Mvh Louise´s Spis http://louisespis.blogspot.com/2010/09/polkagris-cheesecake.html

  • modoc 22 november 2012

    Louise Spis, har du kommit på detta recept själv? Ser gott ut iallafall :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.