Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polkagrisdröm

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Enkel och underbart god dessert. kommer från ICA landskaps boken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt polkagrisrisearna grovt i en mortel. Ta undan lite till garnering. Obs lägg inte på den förrän du skall servera. Polkagris kamellerna smälter om du lägger på dem frö tidigt.
  2. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  3. Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
  4. Blanda den vispade grädden med kesella och den smälta chokladen. Rör ner polkakrosset. Smaka av med limejuice.
  5. Lägg digestiveblandningen i bottnen på 4 glas. Fördela gräddblandningen över. Ställ i kylen 4–6 timmar. Garnera med polkagrisar och gärna citronmeliss.
  6. För alla: Rätten är äggfri men innehåller mjölkprotein. Glutenfri: använd glutenfria digestivekex. Laktosfri: använd laktosfri grädde, laktosfritt matfett och byt ut kesellan mot laktosfri crème fraiche.

Kommentarer (3)

  • annica99 22 april 2010

    Blev rätt sora portioner smeten räcker till 4-6 glas.

  • aln009 6 november 2010

    snabbt och enkelt - dessutom jättegott tack för receptet

  • a-ta 15 januari 2011

    Jättegod, min favoritefterrätt! Det blir väldigt mycket och uppskattas av alla:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.