Julgodis Gillar du polkagrisar och ljus choklad så är det här receptet för dig! Väldigt goda och enkla att göra! Många har frågat var formarna kommer ifrån. De är Ica:s egna. Finns dom inte i butiken just nu så be att dom tar hem mera. Lycka till!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Det här måste man ju bara prova, det lät så himla gått:)
Väldigt god tryffelsmet men tyvärr stelnar den inte. :( Fattar inte varför.. Har stått i frysen också i en halvtimme men än är den i samma konsistens. Tack för tipset om formarna dock, de är väldigt söta.
Å nej .. stelnar den inte??? Har precis köpt hem allt för att göra detta recept ikväll. Jag hoppas det blir bra.
Mumma... Undra om dom räcker ända till julafton. Detta kommer helt klart att bli favorit julgodiset hedan efter. (Min smet stelnade efter en stund i kylen.) Tack för det receptet. God Jul
Efter ett dygn i frysen stelnade min smet också något, men de blir väldigt mjuka så frågan är om man vågar ha dem i rumstemperatur... Tror att mina får stå kvar i frysen.
Supergoda !!!!! Bra att ha dom i frysen, men dom går åt fort...... =)
Supergoda !!!!! Bra att ha dom i frysen, men dom går åt fort...... =)
Mycket goda. Mina hade då inga problem å stelna...jag fick ut 60st från en sats..Men mina 30 sista blev inte så lena å fina eftersom smeten börjat stelna...men lika goda ändå:)
åh vad goda de blev, men efteett halv dygn i kylen är de fortfarande inte så stela som jag skulle vilja he dem. man får slicka ur chokladen ur formen.
Hej! vart har du fått tag i dom fina formarna? mvh Biila
Sormarna är jättesöta det finns sådana på lagerhaus.
alltså formarna menade jag
De finns inte med på deras hemsida, men jag köpte dem förtvå veckor sen.
Mycket goda! Insåg för sent att pepparmyntsolja var något man köpte på apotek, så det fick bli utan, men de blev jättegoda ändå :) Åhléns har sådana hjärtformar också förutom Ica.
Var inte helt enkla att baka, iaf inte för oerfarna mig.. De skiktade lite och det blev någon slags vit gegga överst.
Gjorde dessa & de stelnade till ätbar konsistens efter ca ett dygn i kylskåp, men lät de stå framme en stund ( alternativ värma de i handen ) annars gick det inte att få ur dessa ur formarna när jag skulle äta dom. Men är det meningen att de ska vara hårda? för tryffel är ju mjuk & är pudrat med tex florsocker ibland. Annars var dessa goda & smakade juligt.
Kan vara smöret som gör den mjuk.. I andra tryffelrecept e det inget smör, eller i sånna fall väldigt lite. :)
Det här du det måste man ju prova=)Mums