- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Äntligen hittade jag recptet som jag fick av Julia i Mexico,
jag trodde att den var borta för alltid, jag fick den på 70 talet.
När jag var barn var det min favorit. Mexikansk mat är inte
bara stark mat, detta är ett prov på enkel och lätt mat, den
kommer från Puebla utanför Mexico city. Den passar nu,
när det är varma dagar.
Instruktioner
- Koka upp buljongen, lägg i lök, lagerblad,moroten,
kryddpepparkornen och kycklingen, sänk värmen
och låt det småkoka i ca 25-30 min, tills kyclingen
är klar.
- Under tiden kycklingen kokar gör vi såsen. Börja
med att rosta valnötterna i en torr panna, gnugga
dem mellan handukar, så man får bort så mycket
som möjligt av den mörka skalen.
- Mixa ihop valnötter, grädde, philadelphia, mjölk, salt. Blir såsen för tjock, späd med mer grädde, blir denför lös lägglite mer ost i. Ställ kallt till den skall
serveras.
- Ta upp kycklingfiléerna från buljongen, lägg upp
på uppläggningsfat, eller lägg upp på tallrikar.
Häll den kalla såsen på filéerna.
- Dela granatäpplet på mitten, slå ut kärnorna med
en träsked, håll en halva upp och ner över en tallrik
och slå med träskeden på skalet, så kommer
kärnorna ut. Strö kärnorna över såsen och
avsluta med persiljan.
- Serveras med buljongkokt ris.
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar