- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Vet att min dotter lag in ett recept med samma titel,
men detta är en annan variant, fick receptet från Durango mexico, föra veckan, som sagt en ganska vanlig rätt i mexico, med många varianter. Denna är en snabb och lätt variant. Omtyckt av barn.
Instruktioner
- Värm en stekpannan och lägg i smör, stek kycklingbitarna tills de fått fin färg, lägg över i en gryta.
- Mixa jordnötterna med ca 2 dl av buljongen, späd
med resten av buljongen lite i sänder.
- Bryn lätt löken till den är mjuk, tillsätt vitlöken
Häll jordnötsåsen, de passerade tomaterna, chipotle-pastan och timjan i grytan med kyckling, rör försiktigt om så att allt blandas, smaka av med socker, salt och peppar.
- Lägg i ca hälften av paprikan. Sätt lock på grytan och låt det småkoka tills kycklingen är klar, ca 35-45 min. Lägg upp på fat, dekorera med resterande paprikaskivor.
- Serveras med potatismos eller ris, det är även gott
med pasta och en sallad.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Himmel och pannkaka vad gott! Vilken sås! Mmuuums:-) Rikligt med sås dessutom. Det gillar jag som är såsälskare. Min dotter som är lite "försiktig" när det gäller nya maträtter åt med stor aprit och tog flera gånger. Alla var överens om full pott med råge! Kram och tack för receptet! Smulpajen med familj ;-))
Glömde säga att jag gjorde rätten på kycklingfilé! Det gick väldigt bra.