God kryddblandning till kyckling.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Ta bort eventuella senor från filéerna. Lägg dem mellan två ark plastfolie och platta ut varje till en tunn köttskiva med hjälp av t ex en kastrullbotten. Salta och peppra på båda sidor. Fördela ost och färsk eller torkad salvia på varje skiva. Rulla ihop dem och linda en skinkskiva runt varje.
- Lägg rullarna med skarven ner i en ugnsform. Lägg eventuellt ett par salviablad på varje. Hit kan rätten förberedas och ställas övertäckt i kylen.
- Ställ kycklingen i rumstemperatur 20-30 minuter om den varit kall. Häll vinet runt rullarna. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek dem 10 minuter. Flytta upp formen till övre delen av ugnen och stek tills kycklingen är genomstekt, ytterligare ca 10 minuter.
- Servera kycklingen med vinskyn, tomater, rucola och skivad rödlök. Droppa lite olivolja över grönsakerna och strö på lite flingsalt.
Publicerat den
23 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar