Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollykladdkaka med cashewnötter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den omtalade kladdkakan med Polly hoppas ska smaka för alla godisälskare.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och rör ner chokladen tills den smält. Grovhacka nötterna. Separera ett av äggen och blanda äggulan och färskosten tillsammans. Äggvitan + de andra 2 äggen vispar man tillsammans med rårörsockret. Tillsätt smör- och chokladblandningen och vispa en kort stund. Blanda mjöl, nötter och hälften av pollygodiset i en skål. Häll det i smeten och blanda ner det till en smet. Häll smeten i en smörd och bröad springform. Klicka ner färskosten i smeten och dra med skaftet från gaffeln försiktigt. Garnera med pollygodis ovanpå kakan. Grädda i 175 grader i ca 30 min. Låt kallna. Gärna till dagen efter. Servera med grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.