- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Efter mycket om och men fick jag tag på receptet. Bjöd på dem i helgen till goda vänner och fick mycket beröm av alla. Lätta att göra, jag bjöd på en potatisgratäng med lite vitlök i.
Instruktioner
- Ugn: 200º
- I en bunke lägger man i köttfärs, ägg, hackad persilja, mjölk, riven parmesan, ströbröd, salt och peppar, försiktig med salt då både skinka och ost är salta. Blanda allt noga och låt vila i ca 10 minuter, så att smakerna gifter sig med varandra.
- Forma färsen till inte för stora köttbullar och lägg i mitten på varje bulle, lite skinka och liten bit ost, stäng till dem och forma dem till ovala bullar. Doppa dem först i vispad ägg, sen i ströbröd. Låt vila i ca 20 minuter.
- Lägg järparna i en välsmord ugnsform. Sätt in dem i varm ugn i ca 15-20 minuter, tills de är genomstekta. Serveras med en god potatisgratäng och grönsaker till.
Publicerat den
22 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar