Italienska köttbullar med tomatsås som kan göras i en mängd olika varianter. Här med ruccola, kapris och parmesan i smeten.
Instruktioner
- Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek baconen lätt knapriga och tillsätt vitlöken. Stek ytterligare i 1 minut och tillsätt ruccolan och fortsätt steka tills den mjuknat. Ta pannan från spisen och lägg att svalna.
- Blanda ihop resten av ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.Rör i ruccolaröran och blanda väl.
- Rulla små köttbullar. Hetta upp 1 dl olivolja i en stor stekpanna och lägg i ett lager med köttbullar och stek i ca 3 minuter, skaka pannan så att de blir stekta runt om. Ta upp och håll dem varma.. Häll ut oljan och gör torka rent pannan.
- Bryn smöret lätt i samma panna, tillsätt lök och vitlök och stek mjuk i ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och timjan och låt allt koka ihop i ca 10 minuter. Lägg i köttbullarna och låt dem bli genomvarma. Servera med grönsallad och pasta eller ris.
Publicerat den
29 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar