Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polpette

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Italienska köttbullar med tomatsås som kan göras i en mängd olika varianter. Här med ruccola, kapris och parmesan i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek baconen lätt knapriga och tillsätt vitlöken. Stek ytterligare i 1 minut och tillsätt ruccolan och fortsätt steka tills den mjuknat. Ta pannan från spisen och lägg att svalna.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.Rör i ruccolaröran och blanda väl.
  3. Rulla små köttbullar. Hetta upp 1 dl olivolja i en stor stekpanna och lägg i ett lager med köttbullar och stek i ca 3 minuter, skaka pannan så att de blir stekta runt om. Ta upp och håll dem varma.. Häll ut oljan och gör torka rent pannan.
  4. Bryn smöret lätt i samma panna, tillsätt lök och vitlök och stek mjuk i ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och timjan och låt allt koka ihop i ca 10 minuter. Lägg i köttbullarna och låt dem bli genomvarma. Servera med grönsallad och pasta eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.