Polpette di pesce (Fiskburgare)

De här fiskburgarna kan man inte sluta äta... till och med de som inte är så förtjusta i fisk har svårt att motstå dem.

Ingredienser

Torsk eller annan fisk (totalt ca 1 kg orensad fisk)
2 ägg
80 g cacciocavallo eller provolone (italiensk ost) kan ersättas med emmentaler eller gruyère
25 g ströbröd (ca 2,5 msk)
2,5 msk kapris
1 vitlöksklyfta
Mmald torkad chilifrukt (peperoncino)
Salt
Ca 3-4 msk olivolja extra vergine till stekningen

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
774
Sparat:
18

Gör så här

Fyll en stor kastrull med vatten och koka fisken i ca 10 min.
Riv osten och hacka kaprisen.
Då fisken kokat klart, ta upp den ur vattnet och låt den svalna något. Ta bort skinnet, filea och bena ur fisken omsorgsfullt.
Blanda ihop fiskköttet med den rivna osten, ströbrödet, 2 ägg, kaprisen, en pressad vitlöksklyfta, peperoncino och salt.
Forma till färsbiffar, täck botten på en stekpanna med olivolja och stek dem gyllenbruna på medelstarkvärme. Servera med en sallad eller annat grönsakstillbehör.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Polpette recept
över 2 månader
av maxxess
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Olvan
över 2 månader
av pihal
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.