Dessa härliga rullader är ett bidrag från den polska husmanskosten. Du täcker läckra nötfärsrutor med hackade rödbetor och saltgurkor, rullar ihop dem och steker dem gyllenbruna. Gott och enkelt!
Instruktioner
- Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten, rör i salt och peppar och låt svälla 10 minuter. Hacka persiljan och tillsätt den tillsammans med färs och ägg. Rör färsen smidig.
- Platta ut färsen på en stor vattensköljd skärbräda till ca 16x36 cm. Dela den i 12 rutor, ca 8x6 cm. Hacka rödbetorna och skär gurkorna i strimlor eller smala klyftor. Lägg 1-2 tsk hackade rödbetor och en gurkstrimla på varje färsruta.
- Rulla ihop rutorna till rullader med hjälp av en stekspade. Smält matfett i en stekpanna och bryn rulladerna runt om. Flytta efterhand över dem i en låg, vid gryta. Vispa ur stekpannan med buljong. Häll stekskyn över rulladerna och låt dem eftersteka på svag värme ca 8 minuter.
- Ta upp rulladerna. Rör ut vetemjöl i lite vatten och red av stekskyn. Runda av såsen med grädde eller crème fraiche och smaka av med mera kryddor. Häll såsen över rulladerna och servera.
Publicerat den
4 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar