Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polska färsrullader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa härliga rullader är ett bidrag från den polska husmanskosten. Du täcker läckra nötfärsrutor med hackade rödbetor och saltgurkor, rullar ihop dem och steker dem gyllenbruna. Gott och enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten, rör i salt och peppar och låt svälla 10 minuter. Hacka persiljan och tillsätt den tillsammans med färs och ägg. Rör färsen smidig.
  2. Platta ut färsen på en stor vattensköljd skärbräda till ca 16x36 cm. Dela den i 12 rutor, ca 8x6 cm. Hacka rödbetorna och skär gurkorna i strimlor eller smala klyftor. Lägg 1-2 tsk hackade rödbetor och en gurkstrimla på varje färsruta.
  3. Rulla ihop rutorna till rullader med hjälp av en stekspade. Smält matfett i en stekpanna och bryn rulladerna runt om. Flytta efterhand över dem i en låg, vid gryta. Vispa ur stekpannan med buljong. Häll stekskyn över rulladerna och låt dem eftersteka på svag värme ca 8 minuter.
  4. Ta upp rulladerna. Rör ut vetemjöl i lite vatten och red av stekskyn. Runda av såsen med grädde eller crème fraiche och smaka av med mera kryddor. Häll såsen över rulladerna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.