Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polska piroger med surkål och karljohanssvamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Annorlunda och god rätt som jag gjort vegetarisk. Den som vill steker fläsktärningar eller bacon knaprigt och serverar till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs löken tillsammans med lagerblad i smör, tillsätt sedan svampen och stek tills den fått fin färg. Lägg i surkålen och stek i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Lägg åt sidan och låt svalna.
  2. Gör sedan degen. Sikta vetemjölet ner i en bunke och blanda med saltet. Tillsätt det kokande vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 10 minuter.
  3. Arbeta in det kalla vattnet och låt degen vila i ytterligare 15 minuter. Tillsätt oljan och knåda till degen blir mjuk och elastisk.
  4. Kavla ut degen på mjölad bänk tills den är ca 3 mm tjock. Stick sedan ut rundlar på ca 6 cm i diameter med en utstickare eller med ett glas.
  5. Fyll rundlarna med lite fyllning och vik ihop kanterna så att du får fina små halvmåneformade dumplings. Koka dem i lättsaltat vatten i 10 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  6. Stek pirogerna i smör tills de fått en fin färg. Servera pirogerna med lite färsk persilja och eventuellt lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.