Annorlunda och god rätt som jag gjort vegetarisk. Den som vill steker fläsktärningar eller bacon knaprigt och serverar till.
Instruktioner
- Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs löken tillsammans med lagerblad i smör, tillsätt sedan svampen och stek tills den fått fin färg. Lägg i surkålen och stek i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Lägg åt sidan och låt svalna.
- Gör sedan degen. Sikta vetemjölet ner i en bunke och blanda med saltet. Tillsätt det kokande vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 10 minuter.
- Arbeta in det kalla vattnet och låt degen vila i ytterligare 15 minuter. Tillsätt oljan och knåda till degen blir mjuk och elastisk.
- Kavla ut degen på mjölad bänk tills den är ca 3 mm tjock. Stick sedan ut rundlar på ca 6 cm i diameter med en utstickare eller med ett glas.
- Fyll rundlarna med lite fyllning och vik ihop kanterna så att du får fina små halvmåneformade dumplings.
Koka dem i lättsaltat vatten i 10 minuter. Ta upp och låt rinna av.
- Stek pirogerna i smör tills de fått en fin färg.
Servera pirogerna med lite färsk persilja och eventuellt lingonsylt.
Publicerat den
27 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar