Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polynesisk sötsur kyckling a la Kapok hotel

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En härligt frisk rätt med ananas, enkel att laga och fettsnålt. Lågt värde på mättade fettsyror/djurfetter. Min favoriträtt när jag bodde i Port of Spain, Trinidad på 1980-talet. De hade en polynesisk restaurant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till såsen utom arrowrooten. Rör ut arrowrooten i lite vatten först och blanda sedan med resten av såsen.
  2. Skär kycklingfileerna i tärningar, cirka 2 cm sida. Skär löken i klyftor och sedan rätt av så att dessa bitar blir ungefär lika stora som kycklingbitarna. Skär paprikan i lika stora bitar som de övriga ingredienserna.
  3. Fräs kycklingbitarna, löken och paprikan i olivoljan i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Salta och peppra. Tillsätt såsen och koka upp. Tillsätt ananasen. Efter någon minut bör såsen vara transparent och tjockna. Smaka av! Justera med salt, peppar, vinäger eller socker. Det ska vara sötsurt. Garnera med tomaten. Klart! Servera med vitt ris eller bandpasta.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kristinahedberg 6 november 2008

    Denna kyckling med sötsur sås är så himla god!!

  • kattis63 24 januari 2009

    Har prövat ditt recept i dag och det var jättegott. En 5 får du av oss. Tack för en god middag/ Katarina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.