- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En härligt frisk rätt med ananas, enkel att laga och fettsnålt.
Lågt värde på mättade fettsyror/djurfetter. Min favoriträtt när jag bodde i Port of Spain, Trinidad på 1980-talet. De hade en polynesisk restaurant.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till såsen utom arrowrooten. Rör ut arrowrooten i lite vatten först och blanda sedan med resten av såsen.
- Skär kycklingfileerna i tärningar, cirka 2 cm sida.
Skär löken i klyftor och sedan rätt av så att dessa bitar blir ungefär lika stora som kycklingbitarna.
Skär paprikan i lika stora bitar som de övriga ingredienserna.
- Fräs kycklingbitarna, löken och paprikan i olivoljan i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Salta och peppra. Tillsätt såsen och koka upp. Tillsätt ananasen. Efter någon minut bör såsen vara transparent och tjockna. Smaka av!
Justera med salt, peppar, vinäger eller socker. Det ska vara sötsurt. Garnera med tomaten. Klart!
Servera med vitt ris eller bandpasta.
Publicerat den
5 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna kyckling med sötsur sås är så himla god!!
Har prövat ditt recept i dag och det var jättegott. En 5 får du av oss. Tack för en god middag/ Katarina