Älskar att ha revbensspjäll på julbordet
Instruktioner
- Gnid in spjällen med saltet, pepparen och ingefäran. Häll över sojan och låt spjällen marineras i minst 5-6 timmar, gärna ett dygn. Blanda samman alla ingredienserna till BBQ- såsen.
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg spjällen på galler och pensla dem ordentligt med BBQ- såsen.
- Sätt in spjällen i ugnen och pensla dem kontinuerligt till dess att såsen tar slut. Låt spjällen steka i ugnen till dess att de är helt genomstekta, det tar ca 1 timma och 15 minuter.
- Sätt in spjällen i ugnen på grill strax innan servering, så att de får en fin yta. Servera revbensspjällen med sötsur rödkål
Publicerat den
15 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gjorde en variant av detta recept igår. Sirap går bort. maken som ogillar varm senap berömde kryddningen. Stekte jag i låg värme i 6-7 timmar. Jättegott, fett och bra för mig som äter LCHF. Gröna bönor med ramslökolja serverades till.