Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pone

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En spännande kaka med exotiska smaker. Ponen är sprängfylld med rotfrukter och exotiska kryddor. Cassava är en rotfrukt som kan köpas i välsorterade matbutiker. Den är dessutom glutenfri eftersom den inte innehåller något mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form ca 22 cm i diameter.
  2. Riv cassava och pumpa eller sötpotatis på rivjärn eller i matberedare och mixa det sedan slätt med stavmixer. Riv kokosen i matberedare. Glöm inte att ta bort allt brunt innerskal, det går bra med en potatisskalare. Mixa den därefter lätt med stavmixer.
  3. Blanda alla ingredienser och häll blandningen i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 1-1½ timme. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna.
  4. Servera kakan som den är eller med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.