Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Poppies köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Poppie och Fredrik bjöd oss på denna hemma hos dem i Nättraby, Supergod och pajskalet blir lite knaprigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela smöret i mjölet, tillsätt kesella och rör ihop. Låt vila i kyl i 30 minuter. Tryck ut i pajform, nagga och grädda i 200 grader i 12 minuter.
  2. Hacka lök, skiva champinjoner och fräs dem i smöret. Fräs färsen för sig och blanda sedan med löken, champinjoner och tärnad paprika. Smaksätt med salt och timjan.
  3. Strö över mjöl, häll i vattnet, fonden och tomatpurén, låt småkoka i 5 minuter.
  4. Häll i pajskalet, strö övet osten och grädda i 30 minuter. Servera med blandad grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.