Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porc au cassis - fläskfilé med svarta vinbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En rätt som är enkel att laga och resultatet är en underbart intensiv koncentration av höstsmaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj färska svarta vinbär, ta bort stjälkarna och lägg bären i en liten kastrull med socker och vatten (det går även bra med frysta bär). Lägg på lock och låt koka upp, lyft kastrullen från värmen. Låt vinbären rinna av när de har svalnat lite och spara saften. Ställ saft och bär åt sidan.
  2. Värm oljan i en stekpanna och stek fläskfilén på medelstark värme tills den är guldbrun runt om. Krydda, lägg på lock och stek i ytterligare 15 minuter. Ta upp den när den är färdigstekt och låt den vila.
  3. Värm under tiden 10 g av smöret i en kastrull och fräs äpplena försiktigt i 10 minuter eller tills de är guldgula. Lägg i kanelen.
  4. Häll på den sparade vinbärssaften och sylten i pannan där köttet steks, låt det koka upp och sjuda. Skär resten av smöret i bitar och vispan in det under snabb sjudning tills det blir en blank sås. Lägg ner vinbären.
  5. Skiva fläskfilén och servera den på en bädd av äpplen och häll svartvinbärssåsen ovanpå.
  6. Tips: Servera med nypressad poatis

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Emzzy 15 september 2008

    Detta blev mycket gott och kan rekommenderas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.